Zima v Nórsku, zima v Prievidzi

Zima sa blíži a meteorólogovia nás strašia s príchodom nízkych teplôt a bohatou nádielkou snehu. Kým sa ľudia obľubujúci zimné športy nevedia dočkať, zástancovia letných aktivít odrátavajú svoje dni. Určite sa však medzi nami nachádzajú aj takí, ktorí sa svojej obľúbenej športovej aktivity nevzdajú za žiadneho počasia. A práve pre takých máme zaujímavý tip. Teda ak ich obľúbeným športom je cyklistika.

Lars Christensen z Nórska nám prezradil, ako vyzerá bicyklovanie v severských krajinách, ktoré môže byť inšpiráciou práve pre tieto typy ľudí. „Prevádzkovanie tohoto športu v týchto podmienkach je nepochybne veľmi náročné ale nie nereálne. Bicyklujeme celoročne, najmenej samozrejme v zimných mesiacoch, kedy je veľká nádielka snehu (rekord 240cm) či nízke teploty pod -50°C. Dôležité je kvalitné, viacvrstvové oblečenie a bicykel s vhodnými pneumatikami. Ja osobne využívam horský pre štandardné podmienky, fatbike so širokými pneumatikami do snehu, alebo horský s tŕňovými pneumatikami do snehu v kombinácii s ľadom.“

A ako to bude u nás? Viacerí sa nás pýtajú či budú aj Zelené bicykle počas zimy k dispozícii a budú ich môcť využívať. Všetko však záleží od toho, aké počasie nám prinesie zimné obdobie. I keď sa teploty znižujú, zastávame sa názoru, že zimné mesiace s mínusovými teplotami budú viac prospešné na servisovanie a kvalitnú prípravu pre budúcu sezónu. A čo Vy? Aký zimný šport si pestujete?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *