Letné cyklo dobrovoľníctvo pre lepšie nákupy na bicykli

Aj tento rok v septembri bude na Slovensku prebiehať národná kampaň „Na bicykli do obchodu“. Pôjde už o jej šiesty ročník a aj tentokrát bude spájať dve príjemné veci, a to bicyklovanie s nakupovaním.

Novinkou aktuálneho ročníka kampane Na bicykli do obchodu (NBDO) je aj možnosť zapojiť sa do nej ako dobrovoľník.

Nezávisle od samotnej účasti v septembrovej kampani sa môžete už od 1. júla až do 31. augusta prihlásiť ako dobrovoľník a zapojiť tak do kampane okrem svojich známych aj obchody, ktoré radi navštevujete, ale návšteva na bicykli je komplikovaná až nemožná. Takýmto krokom môžete dať veľmi jednoducho a jasne najavo, že ako zákazník na bicykli chcete navštevovať tento obchod, no privítali by ste pozitívne zmeny v smere zlepšenia infraštruktúry pre zákazníkov na bicykli. Zapojiť môžete samozrejme aj obchody, kde už dnes na zákazníkov na bicykli myslia. Za vašu snahu získate ako darček kvalitné ľanové vrecko na chlieb a pečivo.

Prihlásiť sa ako dobrovoľník môžete buď cez formulár na tomto linku, alebo priamo mailom na adrese organizátorov: info@nabicyklidoobchodu.sk. Viac informácií nájdete priamo na webe kampane, prípadne v tomto dokumente.