Odomykací vs. uzamykací kód

Zabezpečenie ochrany bicyklov je z hľadiska dlhodobého poskytovania služby, jedným z najdôležitejších prvkov fungovania. Náš systém síce nie je moderný ako vo svetových metropolách, ale pri dodržiavaní určitých krokov spĺňa ten istý účel. Ako to vlastne funguje a ako si nepopliesť kódy bude hlavnou témou dnešného článku.

Pri využívaní Zelených bicyklov sa stretávame s dvomi kódmi, ktorých už názvy napovedajú k čomu sú predurčené. Odomykací kód Vám systém doručí pri odomknutí:

Po potvrdení na tlačidlo „ODOMKNUTÉ“ máte tento kód, spolu s číslom bicykla, po celý čas zobrazený v hlavnom menu. V prípade potreby (z dôvodu nákupu, vybavenia vecí na úrade, …) viete týmto kódom bicykel uzamknúť a následne odomknúť i mimo náš stojan.

 

Ak ste sa dovozili a chcete bicykel vrátiť späť, vyžiadate si uzamykací kód, ktorý slúži na uzamknutie bicykla. Túto požiadavku zasielate až potom ako ste zámok odomkli a rozpojili. Ak by ste boli veľmi aktívny a požiadali aplikáciu o uzamknutie pred rozpojením zámku, nezúfajte. Nová „vychytávka“ Vám po novom zobrazuje odomykací kód na displayi pod tlačidlom „OK, UZAMKNUTÉ“. Zamykací kód následne „naprogramujete“ do zámku a bicykel uzamknete.

 

Týmto sa dnešná epizóda končí a veríme, že rozdiely medzi kódmi sú nám už všetkým jasné 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *