Do práce na bicykli

Od začiatku mesiaca máte možnosť zapojiť sa do súťaže „Do práce na bicykli„, za ktorého štvrtým ročníkom stojí  Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica s národným cyklokoordinátorom Petrom Kľučkom a Ministerstvom dopravy SR.

„Jedným zo základných motívov tohtoročnej kampane je motivácia zamestnávateľov pre vytváranie vhodných podmienok pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a pomáhajú tak spoluvytvárať kvalitnejší život v našich mestách. Samozrejmosť, akou sú cyklostojany, sprchy, prezliekárne by mali byť štandardnou súčasťou každej slušnej firmy a verejnej inštitúcie. Prípadná ďalšia motivácia zo sociálneho fondu pre tých, ktorí sa rozhodnú nechať auto doma bude nepochybne vítaná a ocenená všetkými priaznivcami dvoch kolies.“

Peter Klučka, Národný cyklokoordinátor

 

Veríme, že i keď ešte nie sú Zelené bicykle k dispozícii, Vás to neodradilo a oprášili ste svoj vlastný. Ostatným, ktorí cestujú do práce stále autom, odporúčame našu Zelenú kalkulačku. Okrem viacerých informácií Vám vypočíta i úsporu financií, ktorá Vás možno presvedčí o zmene dopravného prostriedku. Každý kto zazdieľa svoje výsledky je automaticky zaradený do súťaže o celoročný program v hodnote 39.90€.