S úsmevom proti chybám

Každý kto sa zúčastnil „školenia“ v našom Infocentre dal za pravdu, že stretnutie bolo opodstatnené. Okrem bežných obštrukcií spojených s legislatívou, ktorá však v tomto prípade trvá maximálne päť minút sa venujeme každému individuálne. Oboznámime sa s používaním, funkciami aplikácie a následne prebieha prvé odomknutie a uzamknutie bicykla. Pre niekoho na prvé vyskúšanie komplikované, iný získa tento grif už pri nácviku. Všimli sme si, že vek ani pohlavie nehrá v tomto žiadnu rolu. Kľúčovými sú čas a pozornosť venovaná obsluhe pri prvom vypožičaní si bicykla. V opačnom prípade sa Vám to môže vrátiť späť a budete mať pocit, že veci sú proti Vám. Dôležité však je ísť proti chybám s úsmevom. Aby ste sa im vyhli, radi by sme dnes v tomto článku opísali pár dôležitých krokov, ktoré treba dodržiavať.

  1. Kontrola bicykla: Odomknutie bicykla zo stojanu predchádza prihlásenie sa do aplikácie a správny výber stojanu. Následná kontrola technického stavu bicykla pred vyžiadaním si kódu Vám môže ušetriť ďalší čas a to v prípade ak zistíte, že niečo nie je v poriadku.
  2. Práca so zámkom: Po obdržaní kódu a jeho nastavení na zámku, môžete bicykel odomknúť. K tomu Vám poslúži posuvný mechanizmus, ktorý je potrebné posunúť k číselníku. V tejto polohe zostáva, rovnako aj pri zmene kódu či nasadzovaní podkovy pre opätovné zamknutie.
  3. Uzamknutie bicykla: I keď postup je takmer totožný ako pri odomykaní, netreba zabúdať na najdôležitejšiu vec, „preprogramovať zámok“.  To je však možné uskutočniť IBA pri odomknutom a oddelenom zámku od podkovy. Následné otočenie prstenca, zadanie nového kódu a vrátenie prstenca „programovanie“ ukončí a Vy s úsmevom môžete nasadiť zámok na podkovu. Tomu treba venovať zvýšenú pozornosť, nakoľko zámok nie je elektronický a nekomunikuje so systémom, tzn. neupozorní keď zadáte zlý kód.

Pri odomykaní a zamykaní je dôležité, aby ste mali pripojenie na internet. Vďaka nemu máte so sebou po celý čas vo svojom účte i prístup k návodu „Prvé kroky“, ktorý Vám v prípade zabudnutia rýchlo osvieži pamäť. Na Wi-Fi, alebo kamaráta, ktorý možno nabudúce nebude mať čas ísť s Vami, sa spoliehať netreba. Programy operátorov, rovnako ako zoznam hot spotov Vám prinesieme v ďalších článkoch. Možnosti platenia cez SMS sa budeme venovať neskôr.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *