Drevený bicykel

Tím Craft Bike z Rumunska sa rozhodli pred tromi rokmi urobiť perfektný bicykel pre jadzu do mesta. Začali z jednoduchého predpokladu, dať ľuďom bezúdržbový bicykel, ktorý bude šetrný k životnému prostrediu a bude mať krásny retro dizajn. Pomocou zbierky Indiegogo sa snažia získať 20.000 eur, ktoré by im pomohli ich koncept ponúknuť aj pre verejnosť.

Ako základný materiál si zvolili bambus – prvotriednu surovinu, druhý najlepší absorbér CO2 (hneď po riasach) s produkciou kyslíka až o 35% vyššou v porovnaní so stromami. Navyše ako materiál disponuje viacerími prednosťami: vysoká pevnosť voči hmotnosti a vysoké tlmenie vibrácií.

„Naším cieľom od samého začiatku bolo vytvoriť skutočne jedinečný bicykel. Taký, ktorý by bol pýchou každého cyklistu, za ktorým by sa každý otáčal. Od začiatku sa náš prototyp ukázal ako mimoriadne pohodlný a odolný a postupom času sa nám ho podarilo dotvoriť aj do retro štýlu. Teraz po rokoch výskumu a testovania môžeme hrdo povedať, že naše bicykle sú vyrobené z tých najkvalitnejšíc materiálov na trhu. Nielen že vyzerajú skvele, ale sú ekologické a extrémne pohodlné.“

Ak sa Vám páči, môže môže byť Váš už za 980€ s plánom dodania 2/2017 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *