Sezóna 2016 ukončená

Včerajším dňom sme ukončili prvú bike sharingovú sezónu v meste Prievidza a to presne po 140 dňoch. Od rána až do neskorého večera sme sťahovali bicykle zo stanovíšť a „zakonzervovali“ sme ich pred zimným počasím. Urobili sme to ako z dôvodu bezpečnosti, tak i ochrany a dlhšej životnosti bicyklov. Sezónu sme odštartovali presne 14. júla, tzn. 135 dní po plánovanom dátume, počas ktorých sme čakali na všetky potrebné povolenia. Túto sezónu i cez to všetko hodnotíme za vydarenú. O Zelené bicykle prejavilo záujem 1004 užívateľov, ktorí sa do systému zaregistrovali. S tým súvisiace školenie už však nemalo takú úspešnosť a na aktivovanie účtu prišlo iba 321 užívateľov. Tu sme si hneď uvedomili aj našu slabosť a potrebu zjednodušenia celého systému, do vývoja ktorého sme sa neodkladne pustili. Podporilo nás 100 platiacich užívateľov, ktorí si dovedna odomkli bicykle 1321 krát. Najviac odomknutí na užívateľa bolo 90.

Spolu sme osadili 21 stojanov, v Prievidzi 19 stojanov, v Bojniciach 2, z toho jeden dvojitý. Zvyšné stojany sa nám nepodarilo osadiť kvôli technickým problémom spojených s inštaláciou kamerových systémov, resp. v niektorých prípadoch kvôli prebiehajúcim jednaniam. Z tohoto dôvodu bude zvyšných 8 stojanov inštalovaných až budúci rok.

Okrem nemalej finančnej investície sme do projektu investovali aj náš čas, ktorý sa vyšplhal na 5332 hodín, za ktorý sme si vyplatili 0€. Naša snaha a úsilie však nebolo márne. Prievidzu sme úspešne reprezentovali viackrát a to nielen na domácej pôde, ale i v Martine, Banskej Bystrici, Bratislave. Podarilo sa nám získať nielen ocenenia, ale i finančnú podporu v podobe grantov. Spoznali sme sa s mnohými zaujímavými ľuďmi a nadviazali sme rôzne debaty na tému zdieľaných bicyklov na Slovensku. Tento rok bol náročný, ale stál za to.

Na záver jedno veľké ĎAKUJEME pre všetkých s ktorými sme prišli do kontaktu, pre všetkých našich partnerov, užívateľov, fanúšikov a ďalších dobrých ľudí, ktorí nás podporili a zdieľajú s nami našu myšlienku 🙂

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *