Ako si odomknúť zelený bicykel

  1. Nabitá čipová karta Zelený bicykel

Treba ju priložiť pod displej stojanu a vybrať si ponúkaný bicykel (väčšinou prvý sprava). Na jeho vybratie máte 15 sekúnd, ktoré sa odrátavajú na displeji stojanu. Po ukončení jazdy stačí bicykel zasunúť do stojanu a skontrolovať uzamknutie na jeho displeji. Stav vašich minút ako aj informáciu o práve vypožičanom bicykli viete kedykoľvek zistiť na našej stránke Zelený bicykel, kde sa prihlasujete prostredníctvom telefónneho čísla. Čipovú kartu získate grátis ku ktorémukoľvek zakúpenému programu, ak si ju vyžiadate pri vypĺňaní svojich fakturačných údajov na našej stránke. Zašleme Vám ju na uvedenú adresu.

 

  1. Jednorázová jazda bez mobilného internetu

Treba zaslať SMS na číslo 8866 v tvare BIKE, medzera a číslo stojanu (napríklad „BIKE 4“), počkať a sledovať displej stojanu. Potom už len vybrať ponúkaný bicykel (väčšinou prvý sprava) a po ukončení jazdy ho zasunúť do stojanu a skontrolovať uzamknutie na displeji. Na vybratie bicykla máte 15 sekúnd, ktoré sa odrátavajú na displeji stojanu. SMS je spoplatnená 40 centami a o úspešnom zaplatení dostanete potvrdzujúcu SMS. Číslo stojanu nájdete na displeji stojanu alebo napísané na jeho bočnej časti.

 

  1. Aktívne využívanie s mobilným internetom

Cez SMS si môžete objednať jeden z dvoch mesačných programov, ktorý Vám najviac vyhovuje:

-> Pre program ŠTART treba zaslať SMS na číslo 8866 v tvare „BIKE START“, ktorá je spoplatnená sumou 1,90 eur a získate 250 minút.

-> Pre program LITER treba zaslať SMS na číslo 8866 v tvare „BIKE LITER“, ktorá je spoplatnená sumou 5,90 eur a získate 1.000 minút.

O zakúpení programov a ich zaplatení dostanete potvrdzujúcu SMS správu.

Následne sa treba prihlásiť prostredníctvom telefónneho čísla na našej stránke Zelený bicykel. Pri prvom prihlásení Vám bude vygenerované heslo, ktoré Vám príde prostredníctvom SMS a odporúčame ho hneď zmeniť.

Vo svojom účte už len stačí kliknúť na tlačidlo „ODOMKNÚŤ“ a vybrať si zo zoznamu stojanov ten, pri ktorom stojíte (číslo stojanu nájdete na displeji stojanu alebo napísané na jeho bočnej časti). Následne treba chvíľu počkať a sledovať displej stojanu. Potom už len vybrať ponúkaný bicykel (väčšinou prvý sprava) a po ukončení jazdy ho zasunúť do stojanu a skontrolovať uzamknutie na displeji. Na vybratie bicykla máte 15 sekúnd, ktoré sa odrátavajú na displeji stojanu.

Oba programy sa automaticky obnovujú po 30 dňoch. Pre ich vypnutie je potrebné poslať SMS v tvare „BIKE STOP“ na číslo 8866.

Okrem mesačných programov je k dispozícii aj ročný program v hodnote 39,90 eur, ktorý má 20.000 minút a dá sa kúpiť po prihlásení na našej stránke Zelený bicykel. Tu sa dajú kúpiť aj oba mesačné programy v prípade, ak chcete platiť bankovým prevodom a nie svojmu mobilnému operátorovi prostredníctvom SMS.

Ku každému programu zasielame čipovú kartu grátis ak si ju vyžiadate po prihlásení na našej stránke Zelený bicykel. Potrebné je zadať svoje údaje kliknutím na tlačidlo „ZMENIŤ FAKTURAČNÉ ÚDAJE“ a odkliknúť žiadosť o kartu. Zelenú kartu Vám následne zašleme poštou na adresu, ktorú ste uviedli. Po obdržaní karty si ju aktivujete stlačením tlačidla „AKTIVOVAŤ KARTU” a zadaním aktivačného kódu, ktorý sa bude nachádzať v sprievodnom liste ku karte.

Ak chcete zmazať svoj účet na našej stránke Zelený bicykel, stačí poslať SMS v tvare „BIKE CLEAR“ na číslo 8866. Ak ste zabudli svoje prihlasovacie heslo, môžete si ho obnoviť prostredníctvom spoplatnenej SMS (0,15 eur) v tvare „BIKE HESLO“, alebo Vám nové heslo zašleme na e-mail, ak ste ho uviedli vo svojich kontaktných informáciách. Pre úplnosť rôznych SMS, ktoré môžete posielať svojmu operátorovi, je tu ešte jedna a síce v tvare „BIKE KOD“. Slúži na zistenie kódu prídavného lankového zámku ak si chcete počas jazdy na zelenom bicykli niečo vybaviť a bezpečne odložiť bicykel mimo zeleného stojanu (SMS je spoplatnená sumou 0,15 eur). Kód zámku viete zistiť aj vo svojom účte na našej stránke Zelený bicykel.